Conferentie over governance en regulering

17 februari 2017

Op vrijdag 24 maart 2017 organiseert de CREG een conferentie over “nieuwe governance en regulering in de energiesector” en dit  in samenwerking met het Centre Perelman de Philosophie du Droit van de Université Libre de Bruxelles.

De recente ontwikkelingen op Europees niveau op het vlak van governancestructuren en regulering zijn een onmiskenbare bron van nieuwe uitdagingen. De conferentie zal ingaan op die uitdagingen, zowel vanuit theoretisch als vanuit praktisch oogpunt, en dit in de specifieke Europese context met onder meer de recente publicatie van het pakket “Clean Energy for All Europeans”.

Programma

Ter voorbereiding van deze conferentie lanceerde de CREG een call for papers. Uit alle inzendingen selecteerde het wetenschappelijk comité negen bijdragen die op 24 maart zullen worden voorgesteld en waarover van gedachten kan worden gewisseld. De geselecteerde bijdragen zijn onder te brengen in drie assen:

  • Governance met verschillende niveaus
  • Tools voor regulering
  • Een blik op de toekomst

Per as zullen de presentaties worden ingeleid door een keynote speaker en is er ruimte voor vragen.

Het volledige programma van de conferentie vindt u hier (in het Engels). De voertaal van de conferentie is het Engels en er is geen simultaanvertaling voorzien.

Praktisch

De conferentie vindt plaats in het auditorium van de  de Université Libre de Bruxelles, Faculté d’Architecture La Cambre Horta, site Flagey, Flageyplein 19, 1050 Brussel (http://archi.ulb.ac.be/).

Inschrijven

Deelnemen aan deze conferentie is gratis.

U kunt zich online inschrijven. Wij sturen u een elektronische bevestiging.

Alle nieuwsberichten

Print Contact