Nieuws

Conferentie over governance en regulering

17/02/2017
Op vrijdag 24 maart 2017 organiseert de CREG een conferentie over “nieuwe governance en regulering in de energiesector” en dit  in samenwerking met het Centre Perelman de Philosophie du Droit van de Université Libre de Bruxelles.

Jaarlijkse rapporteringsfiches 2016 nu beschikbaar voor de leveranciers

23/01/2017
Elke houder van een federale vergunning voor de levering van elektriciteit en/of aardgas dient jaarlijks aan de CREG en aan de federale minister van Energie een activiteitenverslag over te maken met betrekking tot het voorafgaande jaar.

Nieuw rapport over rentabiliteit van lokale stuurbare productie-eenheden

15/11/2016
De CREG voerde een studie uit om de winstgevendheid van gasmotoren accurater te bepalen. Conclusie is dat indien gasmotoren gebruikt worden om te arbitreren op de dagmarkt en op de balanceringsmarkt, de investering als positief wordt geëvalueerd.

Studie over de aardgaslevering aan grote industriële klanten in België

02/11/2016
De CREG maakte een nieuwe studie over de aardgaslevering aan grote industriële klanten in België. Deze klanten, rechtstreeks aangesloten op het net van Fluxys Belgium, vertegenwoordigen 28 % van het verbruik van de Belgische eindklanten in 2015. Uit analyse van de leveringscontracten en het afnamegedrag blijkt dat de markt van grote industriële klanten (warmtekrachtkoppelingen inbegrepen) een dynamische markt is met veel concurrentie.

Print Contact