Nieuws

Nieuwe studie over de elektriciteits- en gasprijzen

28/03/2017
Sinds 2007 volgt de CREG de evolutie van de elektriciteits- en aardgasprijzen aan de eindafnemer. Deze jaarlijkse studie geeft inzicht in de evolutie van de componenten waaruit de prijzen zijn samengesteld.

Presentaties conferentie over governance en regulering

27/03/2017
Op vrijdag 24 maart 2017 organiseerde de CREG een conferentie over “nieuwe governance en regulering in de energiesector” in samenwerking met het Centre Perelman de Philosophie du Droit van de Université Libre de Bruxelles. Ter voorbereiding van

Verlengingsproducten toegevoegd aan de CREG Scan

03/03/2017
Op basis van de feedback van de gebruikers werden nu ook de verlengingsproducten aan de CREG Scan toegevoegd

Jaarlijkse rapporteringsfiches 2016 nu beschikbaar voor de leveranciers

23/01/2017
Elke houder van een federale vergunning voor de levering van elektriciteit en/of aardgas dient jaarlijks aan de CREG en aan de federale minister van Energie een activiteitenverslag over te maken met betrekking tot het voorafgaande jaar.

CEER organiseert raadpleging over prijsvergelijkingswebsites

01/12/2016
De Council of European Energy Regulators (CEER) publiceerde in juli 2012 haar Guidelines of Good Practice on Price Comparison Tools. Hierin doet ze aanbevelingen over een 8-tal thema’s in verband met prijsvergelijkers voor energie. In 2016 maakte de CEER  een evaluatie van haar aanbevelingen. Over deze evaluatie organiseert ze nu een openbare raadpleging.

Nieuw rapport over rentabiliteit van lokale stuurbare productie-eenheden

15/11/2016
De CREG voerde een studie uit om de winstgevendheid van gasmotoren accurater te bepalen. Conclusie is dat indien gasmotoren gebruikt worden om te arbitreren op de dagmarkt en op de balanceringsmarkt, de investering als positief wordt geëvalueerd.

Studie over de aardgaslevering aan grote industriële klanten in België

02/11/2016
De CREG maakte een nieuwe studie over de aardgaslevering aan grote industriële klanten in België. Deze klanten, rechtstreeks aangesloten op het net van Fluxys Belgium, vertegenwoordigen 28 % van het verbruik van de Belgische eindklanten in 2015. Uit analyse van de leveringscontracten en het afnamegedrag blijkt dat de markt van grote industriële klanten (warmtekrachtkoppelingen inbegrepen) een dynamische markt is met veel concurrentie.

Update jaarlijks verslag over vangnetmechanisme

28/10/2016
Dit jaarlijks verslag kijkt naar eventuele marktverstorende effecten binnen de energiemarkt die het gevolg kunnen zijn van het vangnetmechanisme. De evoluties van de marktaandelen, het aantal leverancierswissels en de marktconcentratie-indexen tonen aan dat een toenemende reële concurrentie op de Belgische energiemarkten vandaag een feit is, en dit zonder hinder te ondervinden van het vangnetmechanisme. Verdere opvolging en monitoring van de prijzen blijft evenwel een noodzaak.

Print Contact